Over mij

f33a4f17-9e43-406c-ae36-ed9f9e5df4cd.jpg

@ReneeSilvrants

Hi! Ik ben Simone, samenwonend met mijn lieve vriend en 2 kinderen. In 1987 ben ik geboren in Venlo en daar woon ik nog steeds. Dichtbij het centrum én dicht bij de natuur, iets wat met de jaren steeds waardevoller geworden is voor me.

 

In 2012 ben ik afgestudeerd als Maatschappelijk Werker aan Fontys Hogescholen. Na deze studie heb ik enkele cursussen mogen volgen en ben ik op zoek gegaan naar een verdiepende en aanvullende studie. De opleiding Psychosociale therapie, gevolgd aan de Sociale Academie Utrecht, heeft veel raakvlakken met mijn visie op persoonsontwikkeling en mijn ambitie om mensen te ondersteunen met deze ontwikkeling. Ik heb mij kunnen verdiepen in verschillende interventies die toegepast kunnen worden in het therapeutische proces, waaronder Mindfulness, Emotion Focused Therapy, Transactionele Analyse en het gebruik van de stoelendialoog. Deze brede kennis van diverse interventies maakt dat ik begeleidingstrajecten op maat kan aanbieden.

Door diverse ervaringen ben ik mezelf tegen mogen komen en heb ik de kans gegrepen om mijn zelfontwikkeling te vergroten, zowel als professional en als persoon (en ben je niet zelf als therapeut je grootste instrument?). Dit heb ik gedaan middels scholingen, therapie, werkervaring, coaching, opleidingen, sport en nog een aantal dingen die hieraan een bijdrage hebben geleverd. Hierdoor heb ik mijn eigen kwetsbaarheden, kwaliteiten en blokkades mogen onderzoeken wat heeft geresulteerd in inzichten. Mijn visie is dat we dit als mens mogen blijven doen, omdat we hier zijn om levenslessen te leren.

 

Kernwoorden die mij omschrijven zijn; oprecht, nuchter, liefdevol, humor en eerlijk.

Wat mij en mijn werkwijze uniek maakt is de combinatie tussen eigen ervaringen, theoretische kennis en vertrouwen op mijn intuïtie waardoor ik de ander goed aanvoel en dus snel diepgang kan creëren. Zweverig? Ik vind van niet. Afgelopen jaren heb ik ondervonden dat mijn kracht ligt in het werken vanuit mijn gevoel, mijn intuïtie, en daarmee de ander een sterk verbonden gevoel te geven. Vanuit die basis en openheid kan er een mooie samenwerking ontstaan. 

Tevens hecht ik veel waarde aan bijscholing, wat maakt dat mijn kennis actueel is en ik goede kwaliteit van therapie kan aanbieden.