Werkwijze 

Leven vanuit zelf liefde

"You've got a heart as loud as lions so why let your voice be tamed? " 

Emeli Sandé

Zit je niet lekker in je vel? Heb je het gevoel te falen in het leven? Loop je steeds weer tegen dezelfde problemen aan? Of wil je graag op onderzoek uit waarom jij nou dingen doet zoals je ze doet? Daar kan ik je bij helpen. Psychosociale therapie is er voor iedereen die op een bepaald moment ervaart dat hij vastloopt, stilstaat of de behoefte heeft aan een sparringspartner buiten de bekende kring.

Ik werk vanuit de persoonsgerichte therapie en dat houdt in dat we samen, d.m.v. diverse interventies, gaan onderzoeken hoe jouw verleden je toekomst bepaald. Ten grondslag aan mijn werkwijze ligt de persoonsgerichte benadering van Carl Rogers (1987) en kijkt naar de mens in zijn totaliteit, in plaats van oplossingsgericht te werken. We onderzoeken samen wat jouw hulpvraag is, welke gebeurtenissen en thema’s hier invloed op hebben en hoe deze in het hier en nu van invloed zijn. Daarnaast richt de begeleiding zich op het bewuster ervaren van (niet-erkende) emoties, overtuigingen en de manier van omgaan met bepaalde situaties. Door hier aandacht aan te geven kun je tot nieuwe inzichten komen wat resulteert in groei. Dit vraagt om met een zachte blik naar jezelf te kijken en daarbij help ik je. Ik zal naast je gaan staan en je helpen bij het voelen van en betekenis geven aan emoties. Op die manier kom je steeds meer in contact met wie jij bent en mag je vanuit daar heelheid gaan ervaren. Bewustwording is hierin het sleutelwoord. 

Welke transgenerationele patronen neem je mee? Welke patronen heb je ontwikkeld die je niet (meer) dienen, maar die je blijft herhalen? Durf jij écht naar jezelf te kijken en je te openen?

Mijn uitgangspunt is om je zo kort als mogelijk, maar zo lang als nodig die ondersteuning te bieden; net dat wat goed voelt en alles in overleg met jou.

Daarnaast geloof ik in een holistische aanpak, want alles is energie en onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus ook je leefstijl wordt meegenomen (o.a. sport, voeding en slaap). Tevens werk ik met de cycli van de maan en wanneer je dit fijn vindt maak ik gebruik van meditatie en mindfulness.

Heb je interesse of heb je vragen? Stuur mij een bericht. We plannen dan een intake en gaan vanuit daar verder. Voel je geen klik? Geen probleem! Geef het vooral aan en ik kan wellicht samen met je kijken wie wel passend zou zijn. 

                                                                                                                                            

Neem vrijblijvend contact met me op.

Diensten

Bevalling & het moederschap

Bevalling en het moederschap

Een bevalling is een bijzonder proces en voor iedereen anders. Een bevalling gaat vaak anders dan dat  men zich voorstelt en dat kan vervelende gevoelens met zich mee brengen. Tevens is de periode daarna erg intens. Het nieuwe leven als ouder(s), het wennen aan je baby, hormonen, oude patronen die ineens heel zichtbaar worden en zo zijn er nog tal van voorbeelden die de geboorte van een kindje met zich meebrengt. Het is een mooi, en soms pijnlijk, transformatieproces. Dat kan negatieve gevoelens met zich meebrengen waarop een taboe heerst. Deze gevoelens worden hierdoor niet snel besproken.

Het moederschap brengt nieuwe inzichten met zich mee, zo ook onzekerheden en angsten. Afhankelijk van jouw manier van omgaan met nieuwe uitdagingen kan je hier last van krijgen. Met de juiste begeleiding kan je het beste uit deze ervaring halen, voor jezelf én je gezin.

Voel jij je na de geboorte van je baby neerslachtig of  ervaar jij die 'roze wolk' niet zoals dat je gedacht of gehoopt had? Ben je vaker verdrietig dan dat je blij bent? Trek dan aan de bel. Ik kijk samen met je waar deze gevoelens en gedachten vandaan komen om ervoor te zorgen dat jij je beter gaat voelen. Dit zal ook een positieve invloed hebben op je baby. Want al vanaf het moment dat de baby in jouw buik zit voelt het kindje alles mee.  Wat kies jij?
 

Rouw & Verlies

Burn out

Burn out

Zwangerschap & Angst

1ca26349287b512ecff2a5ed4916b35c_edited.

Zwangerschap. Een transformatie. Een heel bijzondere en intense periode die voor iedereen anders voelt. Iedereen heeft zijn eigen manier van coping, het omgaan met alles in het leven. Mijn visie is dat dit voortkomt uit jezelf en het systeem waar je vandaan komt of zelfs nog een beetje dieper; generationeel. Dit alles draagt bij aan hoe je de zwangerschap ervaart, hoe je je (niet) voorbereidt, hoe je dit met je partner aanpakt, hoe je tegen de bevalling aankijkt en ga zo maar door. Heb jij angst voor de bevalling? Of merk je dat je sterk de behoefte aan controle hebt? Zit je niet lekker in je vel? Ervaar je algehele angst? Praat erover, want je bent niet alleen. 
Wat ik zie is dat vrouwen zich hierin vaak alleen voelen of zich schamen. Ik kan je hierbij helpen! Door terug te gaan naar je kern, te voelen wie je bent en wat je nodig hebt, kunnen we doorwerken naar het voelen van wat jouw baby van jou nodig heeft. Zo leer je beetje bij beetje meer te vertrouwen op het proces, op jezelf en op je lichaam. 

Burn-out

Burn-out id een veel gehoord, en vooral omstreden, begrip. In de huidige prestatiemaatschappij wordt er veel van ons verwacht en dat brengt stress met zich mee, omdat we het gevoel hebben dat we aan al deze verwachtingen ook nog moeten voldoen. Grote kans dat je op een zeker moment vastloopt. Lukt het jou niet meer om aan alle verwachtingen te voldoen? Sta je altijd 'aan'? Weet jij niet hoe je kunt afschakelen? Weet jij niet waar jij kracht uit kunt halen? 

Durf je het aan om écht naar jezelf te kijken? Te onderzoeken waar jouw patronen vandaan komen? Durf jij dingen anders te doen?


Mijn visie is dat een burn-out op ons pad komt, omdat we onze energie onjuist verdelen wat voortkomt uit oude patronen. Ik zie het als een 'cadeautje', omdat je (bijna) geen andere keus meer hebt dan je leven te herinrichten en zelfbewust te worden. Vanuit zelfbewustzijn kun je keuzes maken die écht bij jou en je pad passen, maar dit betekent doorgaans dat er veel veranderingen zullen volgen. Spannend... 
Als je voelt dat deze visie aansluit bij jou, maak dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek of een intake. 

Rouw & Verlies

Verlies en rouw zijn onlosmakelijk verbonden met ons leven. Vaak is het lastig om met ons eigen verlies of met dat van anderen om te gaan. Emoties en verwerking zijn hierbij sleutelwoorden. Door een verlieservaring verandert er veel in het leven, waardoor we anders tegen dingen aan gaan kijken. Dit terwijl alles gewoon verder gaat, waardoor je je eenzaam kunt voelen. Tevens heeft iedereen patronen ontwikkeld die hierin misschien niet helpend kunnen zijn. Het opkroppen van emoties of ze juist niet de baas zijn, zijn hier voorbeelden van.

Iedereen ervaart verlies op zijn eigen manier. Denk aan het verlies van gezondheid, het verlies van een dierbare, het verlies van werk of economische welvaart, het verlies van zingeving, het verlies van iets materieels enz. 

Ik geloof erin dat dingen ons 'overkomen' zodat we hiervan mogen leren. Leren om dichter bij jezelf te komen en bij datgene waarvoor jij in het hier en nu bent. Met die visie ga ik, samen met jou, op onderzoek uit. We brengen in kaart wat  de betekenis is van jouw verlies en hoe hier op een helpende manier om te rouwen zodat je er, uiteindelijk, iets positiefs uit kunt halen wat jou gaat helpen bij jouw verdere pad. 

Wanneer je het gevoel hebt dat het jezelf niet lukt om op een gezonde manier om te gaan met jouw verlieservaring, of die van een ander, dan neem contact met me op en ik ga je hierin begeleiden.

 
 
 
 
 
 
 

Relatie- & gezinsproblemen

Bij de verbinding tussen jou en meerdere mensen, bijvoorbeeld in een relatie of in een gezin, kunnen er problemen ontstaan. Vaak komt dit voort uit negatieve gevoelens, onverwerkte gebeurtenissen en angst. We reageren deels vanuit aangeleerde patronen, welke niet altijd helpend zijn. Het is dan makkelijk om de focus op 'de ander' te leggen waardoor conflictsituaties ontstaan. Het is hierin zo ontzettend belangrijk dat je naar jezelf en naar je eigen stuk durft te gaan kijken. Naar de pijnpunten durft te gaan om op die manier vanuit liefde naar jezelf te leren kijken en zo automatisch met liefde en compassie naar de ander kunt gaan kijken. Alleen dan is er weer echt contact mogelijk. Het zit allemaal in jezelf.
Binnen een gezin kan dit proces nóg intenser zijn, omdat kinderen enorme spiegels zijn en dat kan als confronterend ervaren worden. Durf jij je hierin open te stellen en kwetsbaar te zijn? Als jij denkt daar klaar voor te zijn, dan maak een afspraak met me! 

Hooggevoeligheid & spiritualiteit

HSP, oftewel hoog gevoeligheid is een steeds vaker gehoord begrip waar steeds meer mensen zich mee kunnen identificeren. Dit is inherent aan  de hogere energie waar we met z'n allen naartoe mogen groeien. Zoals je kunt lezen op mijn site geloof ik erin dat we zaken mogen benaderen met het idee dat het een bedoeling heeft. Dit kan helpend zijn in jouw manier van omgaan met zaken, omdat het perspectief biedt. Naast hoog gevoeligheid kan het zijn dat jij je op spiritueel vlak aan het ontwikkelen bent en hierin vastloopt. Ik kan met je meekijken en meevoelen waar blokkades zitten en hoe hier anders in te handelen. Hoe kun jij, ondanks al je spanningen, buiten je comfortzone treden om te groeien? Samen zoeken we naar mogelijkheden.  

Verder kan hoog gevoeligheid als een last ervaren worden wanneer je (nog) niet weet hoe hiermee om te gaan. Je voelt je snel moe, uit het niets neerslachtig, voelt de stemming en sfeer van anderen aan waardoor je je snel aanpast en ga zo maar door. Dit alles draagt bij aan het verkeerd verdelen van je energie, waardoor je van jouw pad raakt. Ik kan je helpen met het omgaan met deze gevoeligheid met een nuchtere aanpak en toch ook met het idee dat alles energie is, zonder het zweverig te maken. Voel je dat dit iets is voor jou? Contact me.